jardins de Laribal
Just a tocar dels jardins del teatre Grec, al mateix Passeig de Santa Madrona, es troba els jardins de Laribal. Es tracta del conjunt urbanitzat més gran de la muntanya de Montjuïc. Van ser dissenyats per Jean Claude Nicolas Forestier i l’arquitecte català Nicolau Maria Rubió i Tuduri per l’Exposició Universal del 1929
S’hi pot accedir des dels jardins del teatre Grec, des del Museu Etnològic de Barcelona i a la part superior pel costat del Museu Miró, però jo recomano l’entrada inferior del Passeig de Santa Madrona.
font del Sàtir
La primera que ens rebrà és la font del Sàtir, voltada d’escales que ens menen a les terrasses superiors.


cascada de la font del Gat
Arribant fins a baix del tot, a mà esquerra, hi trobarem la finalització de la cascada de la font del Gat, que en una col·lecció de salts controlats, parteix de la part superior dels jardins.





escales del Generalife
Estan situades tocant als jardins del teatre Grec, de fet, les escales fan també de connexió amb aquests jardins.








estany de la ceràmica
Just darrera del Museu Etnogràfic, es troba un espai recollit, on les nits del mes de Juliol hi fan projeccions patrocinades pel museu. Escoltant la rauca de les granotes de l’estany, es fa difícil imaginar que et trobes al mig de la ciutat

Centrant l’espai, l’escultura Estival de Jaume Otero de 1929, hi ha una reproducció en guix del mateix autor al MNAC.

font de la glorieta dels Xiprers
Al final del roserar de la colla de l’arròs, es troba la glorieta de xiprers també amb una font al centre


brollador de la Ceràmica
Font amb motius mariners recoberta de ceràmica esmaltada, obra de Josep Llorenç i Artigas, que també connecta el roserar de la colla de l’arròs amb la font del Gat.

font d’obra
Als peus de l’escala que mena a la font del Gat, es troba una font d’obra que conforma una placeta circular amb dos bancs al seu costat esquerra.


font del Gat
Potser la més famosa de Barcelona, arran de la cançó La Marieta de l’ull Viu, del periodista i autor teatral Joan Amich i popularitzada en un cuplet per la Pilar Alonso.
Ubicada dins una cova, amb un banc de pedra a cada costat. El cap va ser esculpit en pedra per Josep Antoni Homs.
L’edifici, de Puig i Cadafalc, que albergava un popular restaurant, ara és la seu del Centre d’Estudis Olímpics Joan Antoni Samaranch



abeurador de bestiar annex a la font del Gat
Pujant les escales, just damunt el pati de la font del Gat, es troba aquest antic abeurador de bestiar, ara reciclat en tres bancs per reposar-hi.





estany de Laribal
A la terrassa, sota la font del Gat, hi trobarem un estany quadrat, voltat de rajoles, que ajuda a refrescar l’ambient.

plaça del claustre
Justa a tocar dels jardins del teatre grec, a baix, amagada pels arbres, en una petita placeta, també ens podrem refrescar en aquest humil font d’obra d’una sola aixeta.
