jardins del palau de Pedralbes
Travessarem l’avinguda de la Diagonal i, a la vorera muntanya, ens rebran amb les seves portes obertes els jardins del Palau de Pedralbes, dissenyats per Nicolau Maria Rubió i Tudurí.
Regalat per l’Ajuntament de Barcelona el 1926 a Alfons XIII, la residència i jardins tenen com a base un antic palau propietat del batlle de Barcelona Joan Antoni Güell. Expropiat el 1931 per la República i entregats a la Ciutat, van ser donats al seu lloc a la Generalitat el 2004. L’accés als jardins és lliure sempre que no hi hagin actes oficials.
Si en voleu saber més, us recomano aquesta entrada del blog sortides amb gràcia
brolladors exteriors
Abans d’introduir-nos als jardins, podem gaudir de la fresca que ens proporcionen aquests brolladors bessons, sobre dues grans basses rectangulars, que emmarquen l’entrada.
estany de la Mediterrània
A primera vista, ens rebrà un estanys emmarcat per dos grans gerros florits, que presenta una cascada sortint d’un altre gerro i al bell mig una estàtua de marbre de 1962, obra de Eulàlia Fàbregas de Sentmenat representant la Mediterrània.
gerro en primer terme Mediterrània vista general vista posterior del brollador
brollador del Pavelló
A tocar de la tanca davantera, a la cantonada Besòs, trobarem un petit pavelló, ara tancat per una porta de vidre, i al seu interior s’albira aquest brollador en una petita bassa rectangular.
ara tancat i abandonat
brolladors bessons
Obra de Carles Buïgas, es tracta de dues fonts lluminoses amb una base octogonal.
brollador Llobregat brollador Besòs
estany de la Barana
Amagat en un raconet ombrívol, haureu de cercar pel soroll de l’aigua, aquest estanyol, amb dos brolladors encerclat per una barana de forja.
en un racó ombrívol
llac del Palau de Pedralbes
Protegit en un dels extrems per una barana de ferro, també trobarem aquest llac rectangular, amb plantes al mig.
llac
font d’Hèrcules
Dissenyada per Antoni Gaudí el 1884 per la residència dels Güell, es va respectar la seva ubicació als jardins del palau Reial, molts anys oblidada, va ser redescoberta dins un bosc de bambús el 1983.
inicialment el bust era d’Hèrcules detall del drac pica original
brollador dels Merlets
A l’altre costat del jardí, enmig dels arbres, trobarem aquesta font sobre una bassa octogonal que defensen uns merlets a cada cantonada.
amb vuit merlets
estany dels Geranis
Just davant de la façana del Palau, ens espera l’estany dels geranis, dit així pels testos de geranis que envolten aquest estany circular, amb cinc brolladors al seu interior.
voltat de geranis
font dels Tarongers
Dins del Palau, en un espai privat no accessible al públic, es troba un altre brollador, envoltat de tarongers. Tinc pendent una visita per fer-hi la fotografia corresponent, però els últims esdeveniments han ajornat les dates.