el Park Güell
Reconegut per la UNESCO com a patrimoni de la humanitat, aquesta obra de Gaudí també ens obsequia, només arribar a l’entrada principal, amb un conjunt escultòric de tres fonts, que representen els països catalans.
primer brollador
Aquesta, plena de vegetació i pedres rugoses dues de les quals prenen forma de petxina, està voltada de dos cercles, un que simbolitza el món i un altre, el traç del compàs de l’arquitecte.
frontal a l’estiu, sense vegetació vista superior, al fons la botiga a la casa del guarda detall del trencadís superior
font del Xai
La segona font, un xai encastat en un trencadís amb l’escut de Catalunya.
al mig de l’escala detall del trencadís
font del Drac
La més coneguda i espectacular, és la del trencadís en forma de Drac o Salamandra, en record de la ciutat de Nimes, on es va criar el comte Güell. La boca servia com a sobreeixidor de l’aigua de la cisterna que es troba sota la sala de les cent columnes.
vista frontal vista posterior vista lateral
brollador superior
A dalt de tot, davant del banc de ceràmica que l’envolta, es troba aquest element compost per tres braços units a la part superior, a sobre d’un brollador circular.
trencadís amb tres braços al darrera el banc detall inferior
font de la plaça
Anomenada també font de can Muntaner, remodelada recentment, ara no és visitable. Es tracta del brollador d’una font magnesiana que va embotellar Gaudí amb la marca SARVA. La trobareu al fons de la paret de la sala hipòstila, al final d’unes escaletes, tancada amb una reixa de protecció.
a la pared darrera d’una reixa, al fons la mina detall de la font
cisterna
Als fonaments de la sala hipòstila o de les cent columnes, s’hi amaga una cisterna que proporciona l’aigua de rec pel complexe. Va ser dissenyada per emmagatzemar l’aigua sobrant de la font SARVA, així com la recollida de la pluja, mitjançant les columnes, de la plaça de la Natura. A la Vanguardia hi teniu un breu article amb unes fotografies de l’interior.
boca d’accés interior entre les columnes accés exterior